Skip to main content
Gehaktschotel uit de pan met pastinaak en spekjes

Gehaktschotel uit de pan met pastinaak en spekjes

met spinazie en zelfgemaakte appelmoes

Een vergeten groente is de pastinaak niet meer. Met zijn romige structuur en zoete smaak, vormt hij de perfecte combinatie met de zoute spekjes en zoetzure appel.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

200 g

Hasselback aardappelen

100 g

Pastinaak

1 unit

Appel

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

25 g

Spekreepjes

100 g

Gemengd gehakt van varken en kalf

(Contains: Gluten, Tarwe, Ei May be present: Melk (inclusief lactose), Soja, Mosterd, Selderij)

75 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

½ sachet(s)

Belgian spice mix

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2826 kJ
Calories675 kcal
Fat26 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate78 g
Sugar29 g
Dietary Fiber13 g
Protein26 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Peeler
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Snijden
1

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Schil vervolgens de pastinaak met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm.

Koken
2

Zorg dat de aardappelen ruim onder water staan in een pan met deksel en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng de aardappelen afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de pastinaak toe aan de pan en kook mee met de aardappelen. Giet daarna af.

Appelmoes maken
3

Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met de honing en 3 el water per persoon in een steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appel en prak grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot gebruik met het deksel op de pan.

Bakken
4

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spekreepjes toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe en bak in 3 minuten los.

Mengen
5

Voeg de aardappelen en pastinaak toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur tenslotte de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het spinazie-gehaktpotje over de borden en serveer met de appelmoes.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes