Skip to main content
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!

3.4
(3K)

Dit Hollandse gerecht krijgt een lekkere bite door de walnoten en de stukjes appel. Voor jouw gemak hebben we het rundergehakt, van het Maas Rijn Ijssel Rund, alvast op smaak gebracht. Altijd fijn: de Hollandse rodekool is al voorgesneden!

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Sjalot

½ unit

Appel

200 g

Rodekool

½ teaspoon

Gemalen kaneel

120 g

Rundergehakt

15 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories818 kcal
Energy (kJ)3422.5 kJ
Fat40 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate70 g
Dietary Fiber15 g
Protein36 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife

Cooking Steps

Kook de aardappelstukken
1

Was de aardappelen (bildstar) grondig of schil deze en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onderwater staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 - 20 minuten gaar. Giet af, maar bewaar een klein gedeelte van het kookvocht.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de appel klein. Snijd een ¼ deel heel fijn en bewaar apart. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de rodekool en kaneel toe en roerbak 1 minuut. Voeg het grofgesneden deel van de appel, honing, 75 ml water per persoon en peper en zout naar smaak toe en laat afgedekt 20 minuten zachtjes smoren.

Draai het gehakt in kleine gehaktballen
3

Draai van het rundergehakt 3 kleine gehaktballen per persoon door deze eerst te kneden en vervolgens te draaien.

4

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan of braadpan en bak de gehaktballen rondom op hoog vuur. Zet het vuur middelmatig en bak, afgedekt, 10 minuten. Keer de gehaktballen regelmatig, door met de pan te schudden.

Voeg de rodekool toe
5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de rodekool toe en meng deze door de puree.

6

Maak naar wens een jus: haal de gehaktballen uit de pan en houd deze warm op de stamppot. Schenk een klein scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen in de pan en roer door. Voeg eventueel een extra klontje roomboter toe en bestrooi met peper en zout.

Serveer met de gehaktballen en de jus
7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer de rodekoolstamppot met de walnoten en achtergehouden appel. Serveer met de gehaktballen en de jus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes