Skip to main content
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven

4.3
(9,6K)

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Allergens:
Ei
Mosterd
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Kleine rode ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Paprika

½ unit

Courgette

2.5 g

Verse dille

(May be present: Selderij)

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3569 kJ
Calories853 kcal
Fat59 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate48 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7 g
Protein26 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Aardappelen bakken
3

Schep de aardappelen over in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes