Skip to main content
Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot
Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm

3.9
(748)

Dit is een echte lentestamppot! Je maakt deze stamppot namelijk van Italiaanse veldsla en frisse Mediterrane tomaten. De gehaktballen die je bij de stamppot serveert, maak je van het gehakt van het Maas-Rijn-IJsselrund (MRIJ). Dit ras loopt in het voorjaar en in de zomer heerlijk buiten in Nederland.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

120 g

Rundergehakt

300 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Rode ui

2 sprig

Gedroogde tijm

30 g

Gedroogde tomaten

125 g

Veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories727 kcal
Energy (kJ)3041.8 kJ
Fat31 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate72 g
Dietary Fiber13 g
Protein34 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Was de aardappelen (irene) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Draai 3 gehaktballen per persoon
2

Kneed het gehakt en draai 3 gehaktballen per persoon. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de gehaktballen eerst op hoog vuur rondom en daarna 12 minuten op middelmatig vuur.

3

Snipper ondertussen de rode ui en ris de tijmblaadjes van de takjes. Bak de rode ui en de helft van de tijm meteen na het snijden met de gehaktballen mee.

4

Snijd de semigedroogde tomaten klein en scheur de veldsla klein.

Voeg de veldsla bij de puree
5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg de mosterd, semigedroogde tomaten en overige tijm toe en breng goed op smaak met peper en zout. Voeg daarna de veldsla toe.

Maak de jus
6

Maak de jus als volgt: bewaar de gehaktballen bij de stamppot en houd afgedekt warm. Schenk een scheutje kokend water of kookvocht van de aardappelen in de koekenpan en roer goed over de bodem van de pan. Voeg eventueel een extra klontje roomboter toe en bestrooi met peper en zout.

Verdeel de stampot over de borden
7

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de jus over de stamppot en serveer met de gehaktballen.

Tip! Wil je luchtigere gehaktballen? Voeg dan een ½ ei en 1 el broodkruim of een ½ verkruimeld beschuitje per persoon toe aan het gehakt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes