Skip to main content
Kruidige enchilada's met gehakt en linzen

Kruidige enchilada's met gehakt en linzen

met pittige crispy tortilla topping en tomatensalsa

4.4
(1,1K)

Je kruidt de enchilada's met een BBQ rub - deze bevat chilipoeder en gerookt paprikapoeder die het gerecht extra pit zullen geven.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

½ unit

Paprika

½ sachet(s)

BBQ rub

½ sachet(s)

Mexicaanse kruiden

½ pack

Biologische tomatenpuree

100 g

Boerengehakt

⅓ pack

Linzen

1 unit

Pruimtomaat

¼ unit

Limoen

2 unit

Witte tortilla

(Contains: Gluten)

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Pittige tortillachips

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4116 kJ
Calories984 kcal
Fat47 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate93 g
Sugar19 g
Dietary Fiber15 g
Protein40 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Colander
Bowl
Grater
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de helft van de ui, paprikablokjes, BBQ rub en Mexicaanse kruiden 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en het boerengehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten los. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.

Linzen toevoegen
3

Voeg de linzen en 50 ml water per persoon toe aan de pan met gehakt. Bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 4 - 5 minuten zachtjes koken.

Tomatensalsa maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan een kom, samen met de overige ui. Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven de kom. Halveer de limoen en pers per persoon 1 partje uit boven de kom. Snijd, indien er nog limoen over is, de overige limoen in partjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's vullen
5

Beleg elke tortilla met de geraspte kaas en 3 el van de vulling. Rol dicht en leg in een ovenschaal. Vul 2 tortilla's per persoon, maar gebruik niet alle vulling. Verspreid de overige vulling over de bovenkant van de tortilla's en bestrooi met de overige geraspte kaas. Pak een handje van de pittige tortillachips per persoon en verkruimel over het geheel. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de tomatensalsa, de tortillachips en eventueel de overige limoenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes