Skip to main content
Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas
Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Extra in de 5-maaltijdenbox

3.5
(901)

Het Hollandse varkensvlees in de HelloFresh Box heeft het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. De varkenskotelet is afkomstig van het Piétranras. Doordat varkensvlees van zichzelf al redelijk droog is, is het belangrijk dat je de varkenskotelet niet te lang bakt!

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Rode paprika

½ teaspoon

Gedroogde oregano

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

120 g

Varkenskotelet

37.5 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Runderbouillon

1 tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories732 kcal
Energy (kJ)3062.7 kJ
Fat33 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate61 g
Dietary Fiber21 g
Protein38 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan
Knife
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.

Snijd de tomaten en paprika klein
2

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden en de paprika klein.

Meng de tomaten, parika met de kruiden
3

Meng de cherrytomaten, rode paprika, oregano, de helft van de rode ui en de helft van de knoflook met de helft van de olijfolie, peper en zout in een ovenschaal . Bak de groenten 15 - 20 minuten in de oven of tot deze naar wens gaar zijn.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de overige rode ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de couscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur uit en laat de couscous afgedekt wellen.

Bak de varkenskotelet
5

Verhit, als de groenten bijna gaar zijn, de roomboter in een koekenpan en bak de varkenskotelet 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Laat de varkenskotelet daarna 1 minuut rusten.

6

Haal de groenten uit de oven en meng de couscous en het grootste deel van de geitenkaas met de groenten in de ovenschaal. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra olijfolie.

Serveer met de varkenskotelet
7

Verdeel de couscous over de borden en garneer met de achtergehouden geitenkaas. Serveer met de varkenskotelet.

Tip! Dit gerecht is relatief calorierijk. Let je op jouw calorie-inname? Verwijder dan het stukje vet langs de randen van het vlees. Laat dit randje er tijdens het bakken wel aan, dit geeft namelijk veel smaak aan het vlees.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes