De vegetarische burger is gemaakt van Hollandse haver en zit vol vezels, vitaminen en antioxidanten. Je kunt deze burgers in de oven verwarmen, maar wij gaan ze lekker bakken. Je serveert deze met tahina: een pasta gemaakt van gemalen sesamzaad. Dit smaakt ook goed als dipsausje of als broodbeleg.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
¼ unit
Bloemkool
½ teaspoon
Gemalen komijnzaad
250 g
Roodschillige aardappelen
¼ unit
Citroen
2 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
25 g
Veldsla
1.5 tablespoon
Yoghurt-tahinsaus
(Contains: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad May be present: Pinda's, Noten)
1 unit
Vegetarische burger
(Contains: Gluten)
2.25 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes.
Meng in een ovenschaal met bakpapier de rode ui en bloemkool, komijnpoeder, ⅓ deel van de olijfolie, peper en zout en bak 25 minuten in de oven of tot de bloemkool goudbruin en knapperig is. Schep tussendoor een keer om.
Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd naar wens in dunne parten of plakken. Verhit ⅓ deel van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 minuten. Dek de pan de eerste 15 minuten af. Haal daarna de deksel van de pan en bak de aardappelen in 5 minuten op hoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen het sap van de citroen uit. Scheur de veldsla en basilicum klein. Meng de veldsla met de basilicum in een saladekom.
Maak een dressing van de tahina, een ½ el citroensap per persoon, 1 el water per persoon, peper en zout. Verdun de dressing naar wens met meer water of citroensap.
Verhit, vlak voor de bloemkool en aardappelen gaar zijn, de overige olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische burgers 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
Voeg de geroosterde bloemkool en de tahinadressing bij de veldsla in de saladekom en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.
Verdeel de aardappelen en de burger over de borden en serveer met de salade. Serveer de overgebleven tahina als saus bij de aardappelen.