Skip to main content
Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree
Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Met in boter gesmoorde little gem en hazelnoten

4.1
(79)

Vandaag maak je gekonfijte parelhoen met een zelfgemaakte hartige saus. Je gebruikt hiervoor dezelfde pan, zo behoud je de smaak van het vlees. Om de saus lekker romig te maken, voeg je crème fraîche toe. De hazelnoten zorgen voor een knapperig accent.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

200 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Sjalot

2 unit

Little gem

10 stalk

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

2 bunch

Verse dragon

(May be present: Selderij)

1 unit

Gekonfijte parelhoenpoot

½ pack

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2.25 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Mosterd

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4117 kJ
Calories984 kcal
Fat68 g
Saturated Fat34.4 g
Carbohydrate49 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber6 g
Protein41 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Potato Masher
Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/4 el boter per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de hazelnoten toe, bestrooi met zout en roerbak 2 – 4 minuten, of tot de boter bruin begin te worden. Haal de hazelnoten en een groot deel van de boter uit de pan en bewaar apart.

little gem
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg samen met wat zout toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de little gem in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde eraan. Snijd de blaadjes van de verse dragon en de verse bieslook fijn.

bakken
3

Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelmatig en bestrooi met peper en zout. Bak 2 minuten, dek af en bak nog 7 – 10 minuten, of tot de sla begint te slinken. Stamp ondertussen de aardappelen met 3/4 el roomboter per persoon, de mosterd, een flinke scheut melk, peper en zout tot een fijne puree.

parelhoen
4

Verhit dezelfde koekenpan als gebruikt voor de hazelnoten op middelmatig vuur. Voeg de gekonfijte parelhoen toe en bak in 2 minuten per kant goudbruin. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven, of totdat hij bruin en krokant is. Zet de koekenpan met 1 el bakvet per persoon opzij voor later gebruik. De rest van het bakvet heb je niet nodig.

saus
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in de koekenpan met bakvet van de parelhoen en roerbak de sjalot 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witte balsamicoazijn toe en verhit totdat hij is verdampt. Zet het vuur laag, voeg de crème fraîche, 1 el water per persoon en de helft van de bieslook en de dragon toe. Breng op smaak met peper en zout door en roer goed door. Haal van het vuur.

serveren
6

Snijd de harde uiteinden van de little gem. Schenk de saus in diepe borden en verdeel er de aardappelpuree over. Leg er de parelhoen op en serveer met de gesmoorde little gem. Bestrooi met de hazelnoten en de overige bieslook en dragon.

More delicious recipes with similar ingredients

Andijviestampot

Andijviestampot

met gebakken speklap
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

met gemixte paprika
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Andijviestamppot met worst van Brandt & Levie

Geserveerd met gebakken sjalot en kruidenkaasblokjes
Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie
Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Een kleurrijk gerecht met een romige saus
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken
Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Met zelfgemaakte pesto van grana padano, pijnboompitten en oregano
Heldere vissoep met citroen en tijm

Heldere vissoep met citroen en tijm

Een lichte maaltijd voor een mooie lentedag
Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

Kruidige gehaktballen met frisse lentestamppot

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm
Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

met verse oregano en Italiaanse kaas

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn