Skip to main content
Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Met in boter gesmoorde little gem en hazelnoten

4.1
(79)

Vandaag maak je gekonfijte parelhoen met een zelfgemaakte hartige saus. Je gebruikt hiervoor dezelfde pan, zo behoud je de smaak van het vlees. Om de saus lekker romig te maken, voeg je crème fraîche toe. De hazelnoten zorgen voor een knapperig accent.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

200 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Sjalot

2 unit

Little gem

10 stalk

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

2 bunch

Verse dragon

(May be present: Selderij)

1 unit

Gekonfijte parelhoenpoot

½ pack

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2.25 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Mosterd

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4117 kJ
Calories984 kcal
Fat68 g
Saturated Fat34.4 g
Carbohydrate49 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber6 g
Protein41 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Potato Masher
Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/4 el boter per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de hazelnoten toe, bestrooi met zout en roerbak 2 – 4 minuten, of tot de boter bruin begin te worden. Haal de hazelnoten en een groot deel van de boter uit de pan en bewaar apart.

little gem
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg samen met wat zout toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de little gem in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde eraan. Snijd de blaadjes van de verse dragon en de verse bieslook fijn.

bakken
3

Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelmatig en bestrooi met peper en zout. Bak 2 minuten, dek af en bak nog 7 – 10 minuten, of tot de sla begint te slinken. Stamp ondertussen de aardappelen met 3/4 el roomboter per persoon, de mosterd, een flinke scheut melk, peper en zout tot een fijne puree.

parelhoen
4

Verhit dezelfde koekenpan als gebruikt voor de hazelnoten op middelmatig vuur. Voeg de gekonfijte parelhoen toe en bak in 2 minuten per kant goudbruin. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven, of totdat hij bruin en krokant is. Zet de koekenpan met 1 el bakvet per persoon opzij voor later gebruik. De rest van het bakvet heb je niet nodig.

saus
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in de koekenpan met bakvet van de parelhoen en roerbak de sjalot 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witte balsamicoazijn toe en verhit totdat hij is verdampt. Zet het vuur laag, voeg de crème fraîche, 1 el water per persoon en de helft van de bieslook en de dragon toe. Breng op smaak met peper en zout door en roer goed door. Haal van het vuur.

serveren
6

Snijd de harde uiteinden van de little gem. Schenk de saus in diepe borden en verdeel er de aardappelpuree over. Leg er de parelhoen op en serveer met de gesmoorde little gem. Bestrooi met de hazelnoten en de overige bieslook en dragon.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes