Skip to main content
Bulgur-linzensalade met blauwe kaas
Bulgur-linzensalade met blauwe kaas

Bulgur-linzensalade met blauwe kaas

Met avocado en amandelen

4.3
(188)

Deze salade is een kleurrijk feestje op je bord. De krachtige smaak van de blauwe kaas is mooi in balans met de milde, romige smaak van de avocado. De little gem is een stevige, knapperige slasoort die niet slinkt wanneer je hem mengt met de warme bulgur en linzen.

Allergens:
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Groene linzen

45 g

Bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

½ unit

Rode ui

10 g

Amandelschaafsel

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ unit

Avocado

1 unit

Little gem

40 g

Danablu

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3071 kJ
Calories734 kcal
Fat45 g
Saturated Fat11.3 g
Carbohydrate57 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber19 g
Protein26 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen en bulgur koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de groene linzen toe en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

In de oven
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie. Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak 6 – 8 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.

Avocado snijden
3

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Little gem snijden
4

Snijd de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom.

Salade maken
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de danablu toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige danablu en avocado.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes