Skip to main content
Kipfilethaasjes met kleurige salade en grana padanodressing

Kipfilethaasjes met kleurige salade en grana padanodressing

4.1
(1,5K)

De knapperige salade van little gem, roseval aardappelen, rode ui en gele paprika zijn een heerlijke combinatie met de malse kip-filethaasjes. Om de salade extra op smaak te brengen, voeg je een dressing toe van mosterd en grana padano.

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Roodschillige aardappelen

25 g

Geraspte grana padano

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

1 unit

Little gem

½ unit

Rode ui

½ unit

Gele paprika

½ teaspoon

Gedroogde oregano

100 g

Kipfilethaasjes

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories711 kcal
Energy (kJ)2975 kJ
Fat36 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate56 g
Dietary Fiber9 g
Protein36 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de aardappel in parten
1

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng ondertussen in een saladekom de grana padano met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, 2 el water per persoon, peper en zout tot een dressing.

3

Snijd de little gem klein en de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de saladekom.

Bak de paprika, oregano en rode ui
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika, oregano en overige rode ui 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

5

Snijd eventueel de kipfilethaasjes in gelijke grootte. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilethaasjes 8 - 10 minuten rondom.

Breng op smaak met peper en zout
6

Voeg de aardappelen toe aan de saladekom, schep de salade goed om en breng verder op smaak met peper en zout.

Leg de kipfilethaasjes op de salade
7

Verdeel de salade over de borden en leg daarop de kipfilethaasjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes