Skip to main content
Noedels met paddenstoelen in little gem schuitjes
Noedels met paddenstoelen in little gem schuitjes

Noedels met paddenstoelen in little gem schuitjes

Met champignons, kastanjechampignons en beukenzwammen

3.8
(2,1K)

Little gem is een kleine gekropte Romeinse sla. Het lijkt op ijsbergsla, maar is een stuk smaakvoller én je kunt het langer bewaren. Je gebruikt de slablaadjes als schuitjes en vult ze met gemengde paddenstoelen en noedels. Bekijk de video op Youtube waar onze champigonleverancier vertelt over zijn vak.

Allergens:
Pinda's
Noten
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains: Pinda's, Noten)

¼ unit

Rode peper

150 g

Gemengde paddenstoelen

1 unit

Little gem

70 g

Noedels

(Contains: Gluten)

1 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories489 kcal
Energy (kJ)2046 kJ
Fat18 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate64 g
Dietary Fiber7 g
Protein17 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de paddenstoelen in plakken. Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem fijn.

4

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en fruit de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

5

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Voeg de noedels, de fijngesneden little gem en sojasaus toe aan de wok of hapjespan met paddenstoelen, roerbak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

7

Vul per persoon 3 blaadjes little gem met de noedels en paddenstoelen. Bestrooi met de cashewnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes