Dit gerecht smaakt extra lekker op een warme, zomerse dag. Je hebt er niet veel werk aan en toch is het super smaakvol! Je maakt het gerecht lekker fris met de citroendressing. De venkel zorgt dan weer voor de zoete toets. De walnoten en pittige blauwe kaas zijn een gouden combinatie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
¼ unit
Citroen
1 unit
Little gem
20 g
Walnoten
(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
50 g
Danablu
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Honing
½ teaspoon
Mosterd
Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder een klein gedeelte van de harde kern en snijd in dunne parten. Boen de schil van de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd of scheur de little gem klein en bewaar in een saladekom.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de venkel, knoflook en 1 tl citroenrasp per persoon 7 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel ondertussen de walnoten. Maak een dressing van ½ el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en peper en zout naar smaak.
Voeg de krieltjes, venkel, dressing en de helft van de danablu toe aan de saladekom.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de walnoten, overige danablu en eventueel wat overgebleven citroenrasp.