Skip to main content
Krieltjes met venkel, danablu, walnoten en citroendressing
Krieltjes met venkel, danablu, walnoten en citroendressing

Krieltjes met venkel, danablu, walnoten en citroendressing

3.7
(400)

Dit gerecht smaakt extra lekker op een warme, zomerse dag. Je hebt er niet veel werk aan en toch is het super smaakvol! Je maakt het gerecht lekker fris met de citroendressing. De venkel zorgt dan weer voor de zoete toets. De walnoten en pittige blauwe kaas zijn een gouden combinatie!

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

¼ unit

Citroen

1 unit

Little gem

20 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

50 g

Danablu

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

Nutrition Values

/ per serving
Calories637 kcal
Energy (kJ)2665.2 kJ
Fat40 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate47 g
Protein17 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

1

Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de venkel in kwarten.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder een klein gedeelte van de harde kern en snijd in dunne parten. Boen de schil van de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd of scheur de little gem klein en bewaar in een saladekom.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de venkel, knoflook en 1 tl citroenrasp per persoon 7 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de walnoten. Maak een dressing van ½ el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en peper en zout naar smaak.

Verdeel de dressing over de salade.
5

Voeg de krieltjes, venkel, dressing en de helft van de danablu toe aan de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de walnoten, overige danablu en eventueel wat overgebleven citroenrasp.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes