Skip to main content
Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten
Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

Ken jij het verschil tussen couscous en parelcouscous niet? Couscous hoef je alleen even te wellen in kokend water en is populair in Marokko. Parelcouscous heeft een dikkere korrel en moet je dus wel koken. Het wordt gegeten in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël.

Allergens:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

20 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

½ teaspoon

Karwijzaad

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

½ g

Prei

1 unit

Little gem

40 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories878 kcal
Energy (kJ)3674 kJ
Fat52 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate71 g
Dietary Fiber9 g
Protein25 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot en hak de pecannoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de parelcouscous.
3

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot met het karwijzaad 2 minuten op laag vuur. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe en kook de parelcouscous op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog.

Snijd de prei in dunne ringen.
4

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Snijd de little gem klein. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de prei 6 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de mascarpone toe.
5

Voeg de prei, mascarpone en de helft van de oude kaas toe aan de parelcouscous en roer tot de kaas is gesmolten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de helft van de little gem over de borden. Haal de pan van het vuur, roer de overige little gem door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer de parelcouscous op het bedje van little gem. Garneer het gerecht met de overige oude kaas en pecannoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes