Skip to main content
Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten
Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

Ken jij het verschil tussen couscous en parelcouscous niet? Couscous hoef je alleen even te wellen in kokend water en is populair in Marokko. Parelcouscous heeft een dikkere korrel en moet je dus wel koken. Het wordt gegeten in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël.

Allergens:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

20 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

½ teaspoon

Karwijzaad

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

½ g

Prei

1 unit

Little gem

40 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories878 kcal
Energy (kJ)3674 kJ
Fat52 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate71 g
Dietary Fiber9 g
Protein25 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot en hak de pecannoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de parelcouscous.
3

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot met het karwijzaad 2 minuten op laag vuur. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe en kook de parelcouscous op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog.

Snijd de prei in dunne ringen.
4

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Snijd de little gem klein. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de prei 6 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de mascarpone toe.
5

Voeg de prei, mascarpone en de helft van de oude kaas toe aan de parelcouscous en roer tot de kaas is gesmolten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de helft van de little gem over de borden. Haal de pan van het vuur, roer de overige little gem door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer de parelcouscous op het bedje van little gem. Garneer het gerecht met de overige oude kaas en pecannoten.

More delicious recipes with similar ingredients

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Gevulde kipfilet met ricotta en coppa di Parma

Met citroenrisotto
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Speltwafels met oude kaas en mangokwark

Speltwafels met oude kaas en mangokwark

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Speltwafels met avocado

Speltwafels met avocado

Met tomaat en oude kaas
Crackers

Crackers

Met achterham, oude kaas en jam
Limoencheesecake

Limoencheesecake

met speculaasbodem, rode besjes en wittechocoladevlokken
Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Parelgerstrisotto met venkel en oude geitenkaas

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette
Wraps met zalm en groenten

Wraps met zalm en groenten

Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen
Spaghetti met koolvisfilet

Spaghetti met koolvisfilet

met spinazie in romige tomatensaus
Steak with Mascarpone-Broccoli Purée

Steak with Mascarpone-Broccoli Purée

with Parmigiano Reggiano, parsnip & onion jus
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Vastkokende aardappelen met de zomerse smaak van verse citroen en olijven
Gnocchi met bospaddestoelenpesto, courgette en oude kaas

Gnocchi met bospaddestoelenpesto, courgette en oude kaas

Met een frisse rucolasalade
Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Zelfgemaakte pizza met groenten en oude kaas

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Geserveerd met basilicum, grana padano en pompoenpitten
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

Cod with Samphire, Olive Salsa & Lemon

over creamy mash with parsley & tomato
Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

Creamy Chicken in Cheesy Leek Sauce

over rice with bell pepper & parsley
Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

Hake Fillet with Pistou Mashed Potatoes

with cherry tomatoes & spinach
Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

Basa in Caper Butter with Courgette & Parsley

over tomato orzo with Sicilian-style herbs
Italian-Inspired Cheeseburger

Italian-Inspired Cheeseburger

with bruschetta dip, Parmigiano Reggiano & fries
Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

Creamy Tahini Noodles with Steak Strips

with cucumber-peanut salad & ponzu
Chicken Noodle Stir-Fry

Chicken Noodle Stir-Fry

with courgette, chili pepper & gomashio
Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

Chicken Pizza Boat with a Tex-Mex Twist

with cheddar, Romano pepper & corn salsa
Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

Beetroot Wraps with Chicken Thigh & Chorizo

with Romano pepper, zhoug & feta
Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

Steak & Creamy Vegetables with Sicilian-Style Herbs

with mushrooms, courgette & BBQ rub
Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

Creamy Goat's Cheese Rigatoni with Fried Sage

in cherry tomato sauce with toasted walnuts
Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

Pork Tenderloin with Fresh Tagliatelle in Creamy Truffle Sauce

with Grana Padano, arugula & fresh herbs
Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

Cheeseburger with Loaded Tortilla Chips

with guacamole, spicy mayo, corn & tomato
Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

Family Pasta Night: Creamy Fiocchi Tricolore in Sundried Tomato Sauce

build your own & enjoy together!
Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

Duck Confit in Smoky Sauce with Bacon-Fried Corn

soul food-inspired, with cheesy mash & parsley
Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

Goat's Cheese over Cranberry-Dressed Lentil Salad

with salted almonds, pickled onion & roasted sweet potato
Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

Sesame-Panko Chicken with Spicy Broccoli

with sambal-soy potato salad
BBQ Portobello Pitas with Aioli

BBQ Portobello Pitas with Aioli

with Romano pepper & rainbow slaw
Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

Goat's Cheese-Stuffed Portobello with Glazed Carrots

with cashews, fresh herbs & roast potatoes
Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

Cheesy Taco Pasta Bake with Smoky Ketchup

with corn, bell pepper & parsley