Ken jij het verschil tussen couscous en parelcouscous niet? Couscous hoef je alleen even te wellen in kokend water en is populair in Marokko. Parelcouscous heeft een dikkere korrel en moet je dus wel koken. Het wordt gegeten in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Sjalot
20 g
Pecannoten
(Contains: Noten)
½ teaspoon
Karwijzaad
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
½ g
Prei
1 unit
Little gem
40 g
Oude-kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
30 g
Mascarpone
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot en hak de pecannoten grof.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot met het karwijzaad 2 minuten op laag vuur. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe en kook de parelcouscous op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog.
Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Snijd de little gem klein. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de prei 6 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de prei, mascarpone en de helft van de oude kaas toe aan de parelcouscous en roer tot de kaas is gesmolten.
Verdeel de helft van de little gem over de borden. Haal de pan van het vuur, roer de overige little gem door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer de parelcouscous op het bedje van little gem. Garneer het gerecht met de overige oude kaas en pecannoten.