Skip to main content
Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

Noedels met kastanjechampignons in little gem-schuitjes met pittige rode peper

3.9
(371)

Little gem is een kleine gekropte romeinse sla. Het lijkt op ijsbergsla, maar is een stuk smaakvoller én je kunt het langer bewaren. Je gebruikt de slablaadjes als schuitjes en vult ze onder andere met noedels, kastanjechampignons, rode peper en bosui.

Allergens:
Gluten
Pinda's
Soja
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Rode peper

150 g

Kastanjechampignons

1 unit

Little gem

70 g

Noedels

(Contains: Gluten)

2 unit

Bosui

20 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

5 milliliters

Sesamolie

(Contains: Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2201 kJ
Calories526 kcal
Fat23 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate59 g
Sugar1.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein18 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Water koken
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Haal per persoon 3 hele bladeren van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem grof.

Groenten bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Snijd de bosui in fijne ringen en hak de gezouten pinda's grof.

Op smaak brengen
5

Voeg de fijngesneden little gem, de noedels, het grootste deel van de bosui, de sojasaus en sesamolie toe aan de wok of hapjespan, roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Vul per persoon 3 blaadjes little gem met de noedels. Garneer met de gezouten pinda's en overige bosui.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes