Little gem is een kleine gekropte romeinse sla. Het lijkt op ijsbergsla, maar is een stuk smaakvoller én je kunt het langer bewaren. Je gebruikt de slablaadjes als schuitjes en vult ze onder andere met noedels, kastanjechampignons, rode peper en bosui.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode peper
150 g
Kastanjechampignons
1 unit
Little gem
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
2 unit
Bosui
20 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
5 milliliters
Sesamolie
(Contains: Sesamzaad)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Haal per persoon 3 hele bladeren van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem grof.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en roerbak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Snijd de bosui in fijne ringen en hak de gezouten pinda's grof.
Voeg de fijngesneden little gem, de noedels, het grootste deel van de bosui, de sojasaus en sesamolie toe aan de wok of hapjespan, roerbak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Vul per persoon 3 blaadjes little gem met de noedels. Garneer met de gezouten pinda's en overige bosui.