Skip to main content
Snelle kipfilethaasjes met kleurrijke salade en grana-padanodressing

Snelle kipfilethaasjes met kleurrijke salade en grana-padanodressing

4.1
(721)

Deze knapperige salade van little gem, roseval aardappelen, rode ui en gele paprika vormt een mooie combinatie met de malse kipfilethaasjes. Om de salade extra op smaak te brengen, voeg je een dressing met mosterd en grana padano toe.

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Roodschillige aardappelen

25 g

Geraspte grana padano

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

1 unit

Little gem

½ unit

Rode ui

½ unit

Gele paprika

1 teaspoon

Gedroogde oregano

100 g

Kipfilethaasjes

Not included in your delivery

2 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3452 kJ
Calories825 kcal
Fat50 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate59 g
Sugar6 g
Dietary Fiber8 g
Protein36 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Dressing maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de grana padano met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en 2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
3

Snijd de little gem klein en de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de saladekom met de dressing (zie tip).

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika, oregano en overige rode ui 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

Kip bakken
5

Snijd indien nodig de kipfilethaasjes in stukken van gelijke grootte. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 8 - 10 minuten rondom bruin en gaar. Voeg ondertussen de aardappelen toe aan de saladekom, schep de salade goed om en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en leg er de kipfilethaasjes erop.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes