Skip to main content
Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade
Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

met tomaten in verschillende kleurtjes

Deze malse en gekruide hamburgertjes zijn gemaakt van half-omhalfgehakt. Het varkensvlees met het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees zorgt voor een sappige smaak. Daarnaast is er gebruik gemaakt van vlees afkomstig van het Hollands Weiderund.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

300 g

Roodschillige aardappelen

150 g

Triotomaten

¼ unit

Knoflookteen

1.5 sprig

Gedroogde tijm

0.13 unit

Citroen

1 tablespoon

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

20 g

Veldsla

2 unit

Half-om-half hamburger

(Contains: Ei, Gluten May be present: Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories654 kcal
Energy (kJ)2736.3 kJ
Fat35 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate57 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Knife
Large Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (roseval) en verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de aardappelen in flinterdunne plakken
2

Was de aardappelen grondig, snijd in flinterdunne plakken en kook, afgedekt, 5 minuten. Giet daarna af, dep droog (met een schone theedoek) en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen 20 – 25 minuten in de oven.

Snijd of pers de knoflook fijn
3

Snijd ondertussen de tomaten klein. Snijd of pers de knoflook fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Meng de tomaten met de helft van de knoflook en het grootste deel van de tijm in een saladekom en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en ¼ tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Bewaar de tomatensalade apart en schep tussendoor een aantal keer om.

5

Meng de Turkse yoghurt met een ¼ tl citroenrap per persoon, een ½ el citroensap per persoon, de overige tijm en knoflook en peper en zout naar smaak. Scheur de veldsla klein en schep de veldsla vlak voor het opdienen door de tomatensalade.

6

Verhit, als de aardappelen bijna klaar zijn, de overige olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de hamburgertjes 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de hamburgertjes en aardappelen over de borden en serveer met de tomatensalade
7

Verdeel de hamburgertjes en aardappelen over de borden en serveer met de tomatensalade. Serveer de yoghurt bij de aardappelen.

Tip! Als je de aardappelen heel dun snijdt zijn deze niet alleen eerder klaar, maar worden de aardappelen ook nog eens lekker knapperig!

More delicious recipes with similar ingredients

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood

Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood

Wij hebben de falafelballetjes alvast voor jou klaargemaakt
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden
Nasi met groenten en mangosausje

Nasi met groenten en mangosausje

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kippendijfilet is extra mals van smaak

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Chicken Noodle Soup in a Fragrant Coconut Broth

Chicken Noodle Soup in a Fragrant Coconut Broth

with fresh lemongrass, green beans & chili pepper
Hot Smoked Salmon Salad with Courgette Ribbons

Hot Smoked Salmon Salad with Courgette Ribbons

with potatoes, green beans & fresh dill
Spaghetti with Panko-Parm Topping

Spaghetti with Panko-Parm Topping

in rich cherry tomato sauce with mushrooms & spinach
Cheesy Bacon & Kohlrabi Quiche

Cheesy Bacon & Kohlrabi Quiche

with leek & rosemary
Cheesy Loaded Fries with Pulled Chicken

Cheesy Loaded Fries with Pulled Chicken

with smashed avocado, sour cream, tomato salsa & lime
Chicken Sausage Mezze Plate with Zhoug Courgette

Chicken Sausage Mezze Plate with Zhoug Courgette

with baby potatoes over hummus & tomato salad
Veggie Meatballs & 'Hutspot' with an Italian-Inspired Twist

Veggie Meatballs & 'Hutspot' with an Italian-Inspired Twist

with hidden veggies for kids: Romano pepper, carrot & tomato
Steak Mafaldine in Creamy Mushroom Sauce

Steak Mafaldine in Creamy Mushroom Sauce

with burrata & salted almonds
Venison Meatballs in Tahini Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Tahini Sauce with Shaved Almonds

over ras el hanout rice with parsley & vegetables
Keto-Friendly Salmon in Lemon Butter with Dill-Dressed Fennel Salad

Keto-Friendly Salmon in Lemon Butter with Dill-Dressed Fennel Salad

over celeriac purée with green beans
Veal Burger Deluxe with Zesty Avocado Salsa & Cheesy Wedges

Veal Burger Deluxe with Zesty Avocado Salsa & Cheesy Wedges

with Peruvian-style spices & red cabbage slaw
Sweet Chili No-Fish Burger with Ravigote Sauce

Sweet Chili No-Fish Burger with Ravigote Sauce

with punchy fennel slaw & BBQ potato wedges
Salmon with Lemon Sage Butter Topping

Salmon with Lemon Sage Butter Topping

with mashed potatoes & roasted vegetables
Vietnamese-Style 'Shaking Beef' with Umami Cucumber Salad

Vietnamese-Style 'Shaking Beef' with Umami Cucumber Salad

over rice with coriander & lime
Goat's Cheese Salad with Pecans & Pumpkin Seeds

Goat's Cheese Salad with Pecans & Pumpkin Seeds

with yogurt dressing, apple, courgette & potatoes
Portobello 'Steaks' with Chimichurri & Greek-Style Cheese

Portobello 'Steaks' with Chimichurri & Greek-Style Cheese

with mashed potatoes & roasted bell pepper
Stir-Fried Noodles with Omelette Ribbons

Stir-Fried Noodles with Omelette Ribbons

one simple recipe with extra flavours for parents!
Middle-Eastern Spiced Eggplant with Bulgur

Middle-Eastern Spiced Eggplant with Bulgur

with homemade muhammara, quick-pickled onion & naan bread
Hake with Stir-Fried Noodles

Hake with Stir-Fried Noodles

with Vietnamese-style sauce, peanuts & lime
Bacon-Wrapped Basa with Potatoes

Bacon-Wrapped Basa with Potatoes

with carrots & ravigote sauce