Skip to main content
Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

met tomaten in verschillende kleurtjes

3.9
(3,5K)

Deze malse en gekruide hamburgertjes zijn gemaakt van half-omhalfgehakt. Het varkensvlees met het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees zorgt voor een sappige smaak. Daarnaast is er gebruik gemaakt van vlees afkomstig van het Hollands Weiderund.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

300 g

Roodschillige aardappelen

150 g

Triotomaten

¼ unit

Knoflookteen

1.5 sprig

Gedroogde tijm

0.13 unit

Citroen

1 tablespoon

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

20 g

Veldsla

2 unit

Half-om-half hamburger

(Contains: Ei, Gluten May be present: Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories654 kcal
Energy (kJ)2736.3 kJ
Fat35 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate57 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Knife
Large Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (roseval) en verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de aardappelen in flinterdunne plakken
2

Was de aardappelen grondig, snijd in flinterdunne plakken en kook, afgedekt, 5 minuten. Giet daarna af, dep droog (met een schone theedoek) en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen 20 – 25 minuten in de oven.

Snijd of pers de knoflook fijn
3

Snijd ondertussen de tomaten klein. Snijd of pers de knoflook fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Meng de tomaten met de helft van de knoflook en het grootste deel van de tijm in een saladekom en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en ¼ tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Bewaar de tomatensalade apart en schep tussendoor een aantal keer om.

5

Meng de Turkse yoghurt met een ¼ tl citroenrap per persoon, een ½ el citroensap per persoon, de overige tijm en knoflook en peper en zout naar smaak. Scheur de veldsla klein en schep de veldsla vlak voor het opdienen door de tomatensalade.

6

Verhit, als de aardappelen bijna klaar zijn, de overige olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de hamburgertjes 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de hamburgertjes en aardappelen over de borden en serveer met de tomatensalade
7

Verdeel de hamburgertjes en aardappelen over de borden en serveer met de tomatensalade. Serveer de yoghurt bij de aardappelen.

Tip! Als je de aardappelen heel dun snijdt zijn deze niet alleen eerder klaar, maar worden de aardappelen ook nog eens lekker knapperig!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes