Skip to main content
Snelle kipfilethaasjes met kleurrijke salade en grana-padanodressing

Snelle kipfilethaasjes met kleurrijke salade en grana-padanodressing

4.1
(721)

Deze knapperige salade van little gem, roseval aardappelen, rode ui en gele paprika vormt een mooie combinatie met de malse kipfilethaasjes. Om de salade extra op smaak te brengen, voeg je een dressing met mosterd en grana padano toe.

Labels:
Chef's Choice
Kook mij eerst
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Roodschillige aardappelen

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Gele paprika

1 tl

Gedroogde oregano

100 gram

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3452 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers6 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout0.9 g

Instructies

Aardappelen koken
1

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Dressing maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de grana padano met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en 2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
3

Snijd de little gem klein en de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de saladekom met de dressing (zie tip).

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika, oregano en overige rode ui 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

Kip bakken
5

Snijd indien nodig de kipfilethaasjes in stukken van gelijke grootte. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 8 - 10 minuten rondom bruin en gaar. Voeg ondertussen de aardappelen toe aan de saladekom, schep de salade goed om en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en leg er de kipfilethaasjes erop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders