Skip to main content
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano

4.2
(355)

Voor dit gerecht gebruik je een mix van shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons. Wist je dat orzo een pastasoort in de vorm van rijst is? Houd de orzo op het laatste moment goed in de gaten en zorg ervoor dat deze niet te gaar wordt!

Allergens:
Gluten
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Bosui

150 g

Gemengde paddenstoelen

62.5 g

Champignons

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

37.5 g

Geraspte grana padano

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

15 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories660 kcal
Energy (kJ)2761.4 kJ
Fat28 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate71 g
Dietary Fiber9 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Pan
Spoon
Plate

Cooking Steps

Snijd de paddenstoelen klein
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de paddenstoelen en champignons in plakken.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Kook de orzo droog
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de paddenstoelen en champignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe, breng op smaak met peper en zout en bak 2 minuten mee.

Voeg de grana padano toe
5

Voeg de paddenstoelen en de helft van de grana padano toe aan de orzo en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en overige grana padano.

Tip! De bosui wordt in dit gerecht vrij laat aan de paddenstoelen toegevoegd, zodat deze zijn pittige smaak behoudt. Liever de zachte smaak van bosui? Bak deze dan vanaf het begin mee met de paddenstoelen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes