Skip to main content
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille

4.0
(3,6K)

De met tuinkruiden gemarineerde kippendijfilet geeft dit gerecht extra veel smaak. Wist je dat kippendijfilet in vergelijking met kipfilet een stuk malser is? Broccoli bevat veel vitamine C en vezels en zorgt ervoor dat dit een hele gezonde maaltijd is!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

½ unit

Sjalot

150 g

Broccoli

½ unit

Rode paprika

½ teaspoon

Gedroogde oregano

110 g

Kippendijfilet

30 g

Veldsla

1 sprig

Verse dille

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories592 kcal
Energy (kJ)2476.9 kJ
Fat23 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate56 g
Dietary Fiber13 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Stove
Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Knife
Large Pan
Tall-Sided Pan
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Kook ongeveer 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bak de krieltjes in de oven
2

Was de krieltjes grondig en snijd in de lengte in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, droog de krieltjes en schep over op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met een ⅓ van de olijfolie, peper en zout. Verspreid over de bakplaat en bak 20 – 25 minuten in de oven of tot de krieltjes lichtbruin en gaar zijn.

Snijd de groenten klein
3

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. Snijd de stam van de broccoli klein en de bloem in kleine roosjes. Snijd de paprika klein.

4

Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli, paprika en oregano toe en bestrooi met peper en zout. Voeg 1 – 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak in 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Roerbak de kippendijfilet
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de kippendijfilet 12 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

6

Schenk de zwarte balsamicoazijn en honing bij de groenten en bak 2 minuten zonder deksel. Schep daarna over in een saladekom.

7

Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Schep, vlak voor het opdienen, de veldsla en de helft van de dille bij de groenten in de saladekom en breng verder op smaak met peper, zout en zwarte balsamicoazijn.

8

Verdeel de kippendijfilet, salade en krieltjes over de borden. Garneer de krieltjes met de achtergehouden dille.

Tip! Crème fraîche over? Roer hier peper en zout en een klein beetje olijfolie door en serveer als sausje bij de krieltjes.

More delicious recipes with similar ingredients

Andijviestampot

Andijviestampot

met gebakken speklap
Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten
Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen
Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

met gemixte paprika
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille
Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Varkenskotelet met volkoren couscous, groenten en geitenkaas

Extra in de 5-maaltijdenbox
Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds