Skip to main content
Kipfilethaasjes

Kipfilethaasjes

Met kleurige salade en grana padanodressing

3.9
(452)

De malse kipfilethaasjes combineren lekker met de knapperige salade van little gem, roseval aardappelen, rode ui en gele paprika. De dressing die je bij deze salade maakt, is scherp dankzij de mosterd en de grana padano. Erg lekker bij de kip!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Roodschillige aardappelen

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Gele paprika

½ tl

Gedroogde oregano

100 gram

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

(Bevat: Selderij)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)711 kcal
Energie (kJ)2974.8 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten56 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Snijd de aardappelen.
1

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Maak de saus.
2

Meng ondertussen in een saladekom de grana padano met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, 2 el water per persoon, peper en zout tot een dressing.

3

Snijd de little gem klein en de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de paprika klein. Voeg de little gem en de helft van de rode ui toe aan de saladekom.

Roerbak de paprika, oregano en rode ui.
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika, oregano en overige rode ui 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

5

Snijd eventueel grotere kipfilethaasjes in gelijke grootte. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kipfilethaasjes 8 - 10 minuten rondom.

6

Voeg de aardappelen toe aan de saladekom, schep de salade goed om en breng verder op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade over de borden en leg daarover de kipfilethaasjes.
7

Verdeel de salade over de borden en leg daarover de kipfilethaasjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders