.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)â…” stuk(s)
Groene paprika
1 stuk(s)
Rode ui
220 gram
Kipfilet
50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse krulpeterselie & munt
3 stuk(s)
Tomaat
el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 200 ml water per persoon met een snuf zout aan de kook voor de bulgur. Voeg, zodra het water kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Giet af in een zeef en laat de bulgur uitstomen.
Snijd ondertussen de groene paprika in zeer kleine blokjes van 0,5 cm. Snijd de tomaat in even kleine blokjes. Snipper de rode ui. Wrijf de kipfilet in met flink wat peper en zout.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 4 minuten per kant. Voeg de groene paprika toe en bak 3 minuten. Leg de kipfilet in een ovenschaal en schep de gebakken paprika er bovenop en ernaast. Verdeel de tomaat en helft van de rode ui erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de belegen kaas en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kipfilet gaar is.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de overige rode ui, rode peper en de knoflook 2 - 3 minuten. Meng met de bulgur, breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de krulpeterselie en munt fijn. Haal de ovenschaal uit de oven en haal de kipfilet eruit. Houd apart. Voeg de groente en de helft van de verse kruiden toe aan de hapjespan met bulgur en roer goed door.
Verdeel de bulgur met groente over de borden en schep de kipfilet erbovenop. Garneer met de overige kruiden.