topBanner
Kipfilet uit de oven met tomaat en paprika

Kipfilet uit de oven met tomaat en paprika

met bulgur en verse kruiden

Balans
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ stuk(s)

Groene paprika

1 stuk(s)

Rode ui

220 gram

Kipfilet

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse krulpeterselie & munt

3 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels16 g
Eiwitten44 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 200 ml water per persoon met een snuf zout aan de kook voor de bulgur. Voeg, zodra het water kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Giet af in een zeef en laat de bulgur uitstomen.

2

Snijd ondertussen de groene paprika in zeer kleine blokjes van 0,5 cm. Snijd de tomaat in even kleine blokjes. Snipper de rode ui. Wrijf de kipfilet in met flink wat peper en zout.

3

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 4 minuten per kant. Voeg de groene paprika toe en bak 3 minuten. Leg de kipfilet in een ovenschaal en schep de gebakken paprika er bovenop en ernaast. Verdeel de tomaat en helft van de rode ui erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de belegen kaas en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kipfilet gaar is.

4

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de overige rode ui, rode peper en de knoflook 2 - 3 minuten. Meng met de bulgur, breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd ondertussen de krulpeterselie en munt fijn. Haal de ovenschaal uit de oven en haal de kipfilet eruit. Houd apart. Voeg de groente en de helft van de verse kruiden toe aan de hapjespan met bulgur en roer goed door.

6

Verdeel de bulgur met groente over de borden en schep de kipfilet erbovenop. Garneer met de overige kruiden.