Kipfilet uit de oven met tomaat en paprika
Kipfilet uit de oven met tomaat en paprika

Kipfilet uit de oven met tomaat en paprika

met bulgur, Midden-Oosterse kruiden en verse munt

Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Green bell pepper

1.5 piece

Tomato

½ piece

Onion

1 piece

Chicken breast

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

â…“ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2571 kJ
Calories615 kcal
Fat19.9 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate59.7 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber15.3 g
Protein42.1 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Oven Dish
•Tall-Sided Pan
•Casserole

Cooking Steps

Bulgur koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat dit gerecht bijna 50% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat draagt weer bij aan een sterke weerstand, een energiek gevoel en nog veel meer.

Snijden
2

Snijd ondertussen de paprika in blokjes van 1/2 cm. Snijd de tomaat in even kleine blokjes. Snipper de ui. Wrijf de kipfilet in met flink wat peper en zout.

Kipfilet bakken
3

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 4 minuten per kant. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten. Leg de kipfilet in een ovenschaal en schep de gebakken paprika erbovenop en ernaast. Verdeel de tomaat en helft van de ui erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de kaas en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kipfilet gaar is.

Smaakmakers bakken
4

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de overige ui, rode peper, de knoflook en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon 2 - 3 minuten. Meng met de bulgur en breng op smaak met peper en zout.

Snijden en mengen
5

Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. Haal de ovenschaal uit de oven en haal de kipfilet eruit. Houd apart. Voeg de groenten en de helft van de verse kruiden toe aan de hapjespan met bulgur en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de bulgur met groenten over de borden en schep de kipfilet erbovenop. Garneer met de overige verse kruiden.

Weetje: Dit gerecht bevat niet alleen weinig calorieën, maar ook weinig zout. Naast veel vezels, bevat deze maaltijd 20% van de ADH calcium en veel vitamine C en E. Lekker in balans dus!