Skip to main content
Kip-teriyaki-spiesjes

Kip-teriyaki-spiesjes

met gegrilde aubergine en basmatirijst

Haal je plancha tevoorschijn! In dit recept gebruik je citroengras als prikkers voor de spiesjes met in teriyakisaus gemarineerde kip. De gegrilde aubergine past bovendien perfect bij de Japanse smaken van dit gerecht.

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

¼ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Vers citroengras

75 gram

Basmatirijst

5 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers5 g
Vezels1.1 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Bakplaat

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 °C (of 190 °C voor een heteluchtoven), of gebruik een plancha als je deze hebt. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Leg de aubergineblokjes op een bakplaat met bakpapier of op de plancha. Schenk er een flinke scheut zonnebloemolie overheen en breng op smaak peper en zout. Meng door elkaar. Bak 25 - 30 minuten in het midden van de oven, of 8 - 12 minuten op de plancha (test met een mes of ze gaar zijn).

Tip: Als de aubergineblokjes te snel verkleuren, plaats de bakplaat dan onder in de oven. Zet hem later weer hoger als je de kip toevoegt.

Marineren
2

Meng de kip in een kom met de helft van de teriyakisaus en zet in de koelkast. Scheid het witte en het groene deel van de bosui en snijd het groene deel fijn. Snijd de onderkant van het citroengras en verwijder de buitenste 2 harde lagen van het citroengras.

Tip: In dit recept gebruik je het witte deel van de bosui niet. Dit kun je in een ander gerecht gebruiken als vervanging voor een gewone ui.

Rijst koken
3

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12-14 minuten. Giet af, breng de rijst op smaak met 1 tl wittewijnazijn of rijstazijn per persoon en zet afgedekt opzij.

Kip bakken
4

Haal ondertussen de kip uit de koelkast. Rijg 4 - 5 stukjes kip aan elke stengel citroengras (gebruik de smalste kant). De stukjes moeten vrij dicht op elkaar zitten. Voeg, wanneer de aubergine nog 10 minuten moet bakken, de spiesjes toe aan de bakplaat, naast de aubergine. Bak samen 8 - 10 minuten in de oven. Draai ze halverwege om. Op de plancha moeten de spiesjes 5 - 7 minuten bakken.

Afmaken
5

Haal de spiesjes en de aubergine uit de oven als ze gaar zijn. Meng de aubergineblokjes in een kom met de rest van de teriyakisaus.

Serveren
6

Schep de rijst in een diep bord of in een kom. Leg de aubergine en de spiesjes erbovenop. Bestrooi met sesamzaad en het groene deel van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaat, spinazie, bonen en rijst
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen
Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

met komkommer, verse kruiden en gomasio
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's
Pittige groene viscurry met rijst

Pittige groene viscurry met rijst

met paksoi, cashewstukjes en kokosmelk
Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

met zoete puntpaprika, zoetzure groenten en sesamfrietjes
Luxe Thaise groene curry met filet mignon

Luxe Thaise groene curry met filet mignon

met aubergine, rode puntpaprika en geroosterde pinda's
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto
Aubergine-curry met gele rijst

Aubergine-curry met gele rijst

met kruidenyoghurtsaus en cashewnoten
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen
Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

met rijst, zwarte bonen en geroosterde puntpaprika

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla