Kaasschnitzel met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

met romige komkommer-appelsalade

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Gerst
•Rogge
•Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse dille & bieslook

250 gram

Krieltjes

20 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

30 ml

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3220 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels12.7 g
Eiwitten19.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Kleine steelpan
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Vind je dille niet lekker of eten er kinderen mee? Houd dan de dille apart en snijd alleen de bieslook fijn.

Uiensaus maken
2

Snipper de ui. Verhit de wittewijnazijn en per persoon: 25 ml water en 1 tl suiker in een kleine steelpan op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.

Snijden
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Schnitzel bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin. 

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de verse kruiden met 1/2 el mayonaise per persoon en wittewijnazijn naar smaak. Meng de appel, komkommerblokjes en veldsla door de dressing in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg 1 kaasschnitzel op elk bord. Serveer met de gebakken krieltjes, de komkommer-appelsalade en wat mayonaise naar smaak. Verdeel de uiensaus over de salade.