BestellenCadeaubon
Kaasschnitzel met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

met romige komkommer-appelsalade

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Labels:
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse dille & bieslook

20 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

250 gram

Krieltjes

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)787 kcal
Energie (kJ)3291 kJ
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten84.4 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels11.5 g
Eiwitten18.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn (zie Tip). 

Tip: Vind je dille niet lekker of eten er kinderen mee? Houd dan de dille apart en snijd alleen de bieslook fijn.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. 

Salade maken
4

Meng in een saladekom de verse kruiden, de helft van de citroenmayonaise met zwarte peper en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Meng de appel, komkommerblokjes en veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout.  

Schnitzel bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin. 

Serveren
6

Leg 1 kaasschnitzel op elk bord. Serveer met de gebakken krieltjes, de komkommer-appelsalade en de overige citroenmayonaise met zwarte peper.