
Kaasschnitzel met gebakken krieltjes
met romige komkommer-appelsalade
De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Vegetarische kaasschnitzel
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Melk (inclusief lactose), Gluten Kan bevatten Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Appel
5 gram
Verse dille & bieslook
20 gram
Citroenmayo met zwarte peper
(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)
250 gram
Krieltjes
20 gram
Veldsla
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn (zie Tip).
Tip: Vind je dille niet lekker of eten er kinderen mee? Houd dan de dille apart en snijd alleen de bieslook fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Meng in een saladekom de verse kruiden, de helft van de citroenmayonaise met zwarte peper en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Meng de appel, komkommerblokjes en veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.
Leg 1 kaasschnitzel op elk bord. Serveer met de gebakken krieltjes, de komkommer-appelsalade en de overige citroenmayonaise met zwarte peper.