Hertenpeper met aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hertenpeper met aardappelpuree

Hertenpeper met aardappelpuree

Met gebakken paddenstoelen en salade

Vandaag gaan we voor wild! Het hert dat je bereidt, komt uit de Schotse Hooglanden en is al acht uur lang gestoofd waardoor het vlees boterzacht is. Je maakt er een heerlijk romige aardappelpuree bij. En wat past er nu beter bij de intense smaak van een wildstoof dan de aardse smaak van paddenstoelen?

Allergenen :
Rogge
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Peen

1 stuk(s)

Laurierblad

5 gram

Verse dragon, krulpeterselie en tijm

150 gram

Hertenpeper

(Bevat Rogge, Gluten)

300 gram

Kruimige aardappelen

175 gram

Gemengde paddenstoelen

10 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

30 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3749 kJ
Energie (kcal)896 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels13 g
Eiwitten42 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Snijplank
Mes
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper
Bord

Instructies

Snijden en bakken
1

Breng een pan met ruim water, afgedekt, aan de kook en snipper ondertussen de ui. Snijd de peen in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de peen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, het laurierblad, 75 ml water per persoon en de hertenpeper toe en laat, afgedekt, 25 – 30 minuten stoven.

Aardappelen bereiden
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
3

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en snijd de paddenstoelen grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 – 6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de blaadjes van de dragon fijn en hak de pecannoten grof. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de gemengde sla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pecannoten.

Puree maken
5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de paddenstoelen erop en garneer met de overige krulpeterselie. Serveer met de hertenpeper en salade.