topBanner
Hertenpeper met aardappelpuree

Hertenpeper met aardappelpuree

met gebakken paddenstoelen en salade

Premium
Lees meer

De hertenpeper in dit recept is gekruid met rozemarijn, tijm en gember en heeft wel 8 uur langzaam gegaard in een slow cooker.

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Wortel

300 gram

Hertenpeper

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

1 stuk(s)

Laurierblad

600 gram

Kruimige aardappelen

10 gram

Verse dragon, krulpeterselie en tijm

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 gram

Pompoenpitten

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

3 el

Zwarte balsamicoazijn

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3709 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels14 g
Eiwitten45 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water an de kook in een pan met deksel. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de tijm in 5 - 6 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Verhit een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de overige zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de dragon en de pompoenpitten.

5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de overige roomboter en melk toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.