Skip to main content
Hartige pie van gemengd gehakt
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselderij en tomaat

4.3
(584)

Verbeterd ingrediënt in je box! Het recept van ons bladerdeeg is verlaagd in zowel zout als verzadigd vet, zonder in te leveren op smaak en knapperigheid. Genieten maar!

Labels:
Extra groente
Verbeterd ingrediënt
Allergenen:
Mosterd
Soja
Gerst
Tarwe
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3199 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten47.9 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten55.3 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels10.8 g
Eiwitten26.5 g
Zout2 g
Potassium417.6 mg
Calcium58.1 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bleekselderij in de lengte door en snijd dan in fijne stukjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, wortel en bleekselderij 4 - 5 minuten. 
Vulling maken
2
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de tomaat, worcestershiresaus, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe.
  • Breng de vulling aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Ovenschotel maken
3
  • Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
  • Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. 
  • Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Serveren
4
  • Verdeel de pie over de borden.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders