Skip to main content
Kabeljauw met harissa en knoflookyoghurtsaus

Kabeljauw met harissa en knoflookyoghurtsaus

met rijst, geglaceerde wortel en verse kruiden

Harissa heeft een unieke smaak, gekenmerkt door kruiden, noten en frisse citrusvruchten. Het is ook ongelooflijk veelzijdig: het kan worden gebruikt als smaakmaker, marinade of zelfs als basis voor stoofschotels en sauzen!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Harissa

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2603 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten16.5 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten91.3 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels9.1 g
Eiwitten27.7 g
Zout1.5 g
Potassium553.9 mg
Calcium83.7 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan
Deksel
Large Frying Pan
Keukenpapier
Small Frying Pan

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de wortel in dunne staafjes van 5 cm lang.
  • Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip).

Tip: Een deel van de knoflook wordt rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak dan alle knoflook mee in de volgende stap.

2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak de wortel en de helft van de knoflook, afgedekt, 7 - 10 minuten (zie Tip).
  • Haal het deksel van de koekenpan. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix en de honing toe. Meng goed en bak nog 1 minuut.

Tip: De wortels zijn nu beetgaar. Bak 3 - 5 minuten langer voor zachtere wortels.

3
  • Verhit een klontje roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier. Bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in kwarten en snijd de verse kruiden fijn.
4
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook, de helft van de verse kruiden en limoensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden en leg alles ernaast.
  • Besprenkel met de harissa en garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders