The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
90 milliliters
Coconut milk
½ piece
Courgette
½ piece
Bell pepper
65 g
Mushrooms
2 piece
Skewers
½ piece
Garlic
1 teaspoon
Fresh ginger
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
60 g
Peanut sauce
(Contains Peanuts, Soy, Sulphites, Wheat)
0.18 sachet(s)
Yellow curry spices
¼ piece
Lime
1 piece
Egg
(Contains Egg)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
¼ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember op een fijne rasp. Pers de limoen. Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en halveer de kastanjechampignons.
Meng in een grote kom de knoflook, gember en sojasaus met per persoon: 1 1/2 el satésaus, 15 ml water, 1/2 el limoensap en 1/2 tl gele currykruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de groenten door de marinade. Rijg de gemarineerde groenten op de spiezen (het kan zijn dat je nog wat groenten over houdt). Verdeel de spiezen over een bakplaar met bakpapier en bak ze 15 - 18 minuten in de oven.
Meng in een pan met deksel de kokosmelk met per persoon: 175 ml water en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de rijst toe en kook zachtjes, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de overige marinade (met groenten) en satésaus toe in een kleine steelpan en verhit op laag vuur. Voeg eventueel per persoon 1/2 el water toe als de saus te dik is.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de kokosrijst over diepe borden. Leg de groentespiezen en het spiegelei erop en lepel de satésaus erover. Snijd eventueel de overige limoen in partjes en serveer deze ernaast.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.