HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGepaneerde Witte Kaas Met Krieltjes
topBanner
Gepaneerde witte kaas met krieltjes

Gepaneerde witte kaas met krieltjes

met salade van puntpaprika

Lees meer

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.

Labels:VeggieFamilieLekker snelNieuw
Allergenen :MelkGlutenbevattende granenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Witte kaas

(BevatMelk)

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

1 stuk(s)

Rode ui

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

4 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3860 kJ
Energie (kcal)923 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet af. Verhit een steelpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten in de droge pan. Voeg daarna de pikante uienchutney en 1/2 el roomboter per persoon toe. Meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.

2

Snijd de puntpaprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de puntpaprika, tomaat en veldsla toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko. Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en houd apart. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de gekookte krieltjes en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 3 minuten zonder deksel.

4

Leg de salade op het bord met de krieltjes ernaast. Serveer de gebakken witte kaas op de salade.