Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
15 g
Panko breadcrumbs
200 g
Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]
1 piece
Romano pepper
½ sachet(s)
Dried rosemary
1 piece
Garlic
½ piece
Tomato
40 g
Onion chutney
½ piece
Red onion
30 g
Lamb's lettuce
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
2 tablespoon
Flour
Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de krieltjes toe aan de hapjespan en bak ze, afgedekt, 10 - 11 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 5 minuten zonder deksel. Verhit een steelpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten in de droge pan. Voeg daarna 1/2 el roomboter per persoon en de pikante uienchutney toe. Meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/4 el roomboter per persoon om de ui in te bakken.
Snijd de puntpaprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de puntpaprika, tomaat en veldsla toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?
Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko. Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is.
Serveer de gebakken witte kaas met de krieltjes en salade ernaast. Garneer de witte kaas met de uienchutney.