Gepaneerde witte kaas met krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde witte kaas met krieltjes

Gepaneerde witte kaas met krieltjes

met salade van puntpaprika

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

2 el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)902 kcal
Energie (kJ)3774 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers30 g
Vezels10.4 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Steelpan
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bakken
1

Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de krieltjes toe aan de hapjespan en bak ze, afgedekt, 10 - 11 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 5 minuten zonder deksel. Verhit een steelpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten in de droge pan. Voeg daarna 1/2 el roomboter per persoon en de pikante uienchutney toe. Meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/4 el roomboter per persoon om de ui in te bakken.

Salade maken
2

Snijd de puntpaprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de puntpaprika, tomaat en veldsla toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Witte kaas paneren
3

Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko. Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is.

Serveren
4

Serveer de gebakken witte kaas met de krieltjes en salade ernaast. Garneer de witte kaas met de uienchutney.