Skip to main content
Gepaneerde witte kaas met krieltjes
Gepaneerde witte kaas met krieltjes

Gepaneerde witte kaas met krieltjes

met salade van puntpaprika

4.1
(369)

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Panko breadcrumbs

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Dried rosemary

1 piece

Garlic

½ piece

Tomato

40 g

Onion chutney

½ piece

Red onion

30 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories902 kcal
Energy (kJ)3774 kJ
Fat45 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate90 g
Sugar30 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein29 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Casserole with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de krieltjes toe aan de hapjespan en bak ze, afgedekt, 10 - 11 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 5 minuten zonder deksel. Verhit een steelpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten in de droge pan. Voeg daarna 1/2 el roomboter per persoon en de pikante uienchutney toe. Meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/4 el roomboter per persoon om de ui in te bakken.

Salade maken
2

Snijd de puntpaprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de puntpaprika, tomaat en veldsla toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Witte kaas paneren
3

Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko. Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is.

Serveren
4

Serveer de gebakken witte kaas met de krieltjes en salade ernaast. Garneer de witte kaas met de uienchutney.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn