Skip to main content
Tomatenbloemen gevuld met feta
Tomatenbloemen gevuld met feta

Tomatenbloemen gevuld met feta

en een kruidige bulgur met kipfiletreepjes

4.0
(222)
Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

9.9 g

Fresh mint, oregano & parsley

3 piece

Tomato

½ piece

Onion

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Sunflower & pumpkin seed mix

100 g

Chicken breast strips with BBQ spices

70 g

Bulgur

Not included in your delivery

225 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories382 kcal
Energy (kJ)1598 kJ
Fat30.9 g
Saturated Fat11.3 g
Carbohydrate12.7 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber4.1 g
Protein10.7 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Verwijder de blaadjes munt en oregano van de takjes. Snijd de verse munt, oregano en peterselie fijn. Snijd de bovenkant van de tomaten drie keer kruislings in (in de vorm van een ster), maar snijd de tomaat niet helemaal door. Snipper de ui.

Tomaten roosteren
2

Verbrokkel de feta boven een kom en meng met de helft van de pittenmix, de helft van de verse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon en peper. Meng goed en kneed eventueel door. Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met 1/4 el olijfolie per persoon. Trek de tomaten voorzichtig een beetje open en vul ze met het fetamengsel. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Kip bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes en ui 5 - 8 minuten of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Bulgur bereiden
4

Voeg de bulgur toe aan dezelfde wok of hapjespan met deksel en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk 175ml bouillon per persoon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg extra bouillon toe wanneer de bulgur te droog wordt. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de overige pittenmix tot de pitten beginnen te poffen.

Tip: Tomaten bevatten naast vitamine A, C en E ook lycopeen, een antioxidant die onze cellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper tomaten zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten.

Bulgur mengen
5

Meng de gebakken kipfiletreepjes, de overige groene kruiden, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de bulgur. Verhit nog 1 - 2 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat door de bulgur en ruim 300g groente meer dan de helft van de ADH voor vezels - goed voor je spijsvertering dus!

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en serveer met de gevulde tomaten. Giet het sap dat uit de tomaten is vrijgekomen over de bulgur. Besprenkel de bulgur met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de gepofte pitten (zie TIP).

Tip: Tomaat bevat naast vitamine A, C en E ook lycopeen. Een antioxidant die onze cellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper de tomaten zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes