Gemarineerde biefstuk met boter met truffelaroma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde biefstuk met boter met truffelaroma

Gemarineerde biefstuk met boter met truffelaroma

met Parmigianofrieten, paddenstoelen en spinazie

Frieten op luxueuze wijze? Ja zeker! Samen met de Parmigiano Reggiano en gemarineerde biefstuk zorgt dit gerecht voor een feestje aan tafel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

250 gram

Dunne frieten

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4503 kJ
Energie (kcal)1076 kcal
Vetten70.1 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten63.1 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels9.6 g
Eiwitten43.5 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Voeg 1 el roomboter per persoon toe aan een kleine kom en laat op kamertemperatuur komen. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd eventueel grote paddenstoelen kleiner. Rasp de Parmigiano Reggiano.

Groenten bakken
3

Verhit, wanneer de frieten nog 15 minuten moeten bakken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui en paddenstoelen 4 - 6 minuten. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak 2 - 3 minuten al roerend verder, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
4

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de gemarineerde biefstuk in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Truffelboter maken
5

Voeg aan de kleine kom met roomboter de olijfolie met truffelaroma toe en meng goed. Breng op smaak met peper. 

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en bestrooi met de Parmigiano Reggiano. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de frieten. Verdeel de truffelboter over de biefstuk. Serveer met de warme groenten en de mayonaise.