topBanner
Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Met in boter gesmoorde mini-romaine en hazelnoten

Premium
Lees meer

Parelhoen is een seizoensgebonden vogel met een lichte wildsmaak, die vooral in de herfst verkrijgbaar is. Parelhoen is mager vlees en door het te konfijten, blijft het lekker sappig. Je gebruikt de pan waarin je het vlees hebt gebakken ook voor de saus, zo krijgt deze een volle, diepe smaak. De romaine-sla zorgt voor een verrassing: je smoort de halve kropjes in boter voor een bijzonder bijgerecht.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

15 gram

Hazelnoten

(BevatNoten)

400 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Mini-romaine sla

20 spriet(en)

Verse bieslook

4 bosje(s)

Verse dragon

2 stuk(s)

Gekonfijte parelhoenpoot

1 stuk(s)

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

4.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4184 kJ
Energie (kcal)1000 kcal
Vetten71.0 g
waarvan verzadigd36.4 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels5 g
Eiwitten41 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Oven
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Hak de hazelnoten grof. Verhit ¼ el roomboter per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de hazelnoten toe, bestrooi met zout en roerbak 2 – 4 minuten, of tot de boter bruin begin te worden. Haal de hazelnoten en een groot deel van de roomboter uit de pan en bewaar apart.

2

Schil de aardappelen (agria) en snijd in grove stukken. Voeg samen met wat zout toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de mini-romaine in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde zitten. Snijd de bieslook en de blaadjes van de dragon fijn.

3

Verhit ¾ el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Leg de mini-romaine met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelmatig en bestrooi met peper en zout. Bak 2 minuten, dek af en bak nog 7 – 10 minuten, of tot de sla begint te slinken. Stamp ondertussen de aardappelen met ¾ el roomboter per persoon, de mosterd, een flinke scheut melk, peper en zout tot een fijne puree.

4

Verhit dezelfde koekenpan als in stap 1 op middelmatig vuur. Voeg de gekonfijte parelhoen toe en bak in 2 minuten per kant goudbruin. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven, of totdat hij bruin en krokant is. Zet de koekenpan met 1 el bakvet per persoon opzij voor later gebruik. De rest van het bakvet heb je niet nodig.

5

Verhit ½ el roomboter per persoon in de koekenpan met bakvet van de parelhoen en roerbak de sjalot 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witte balsamicoazijn toe en verhit totdat hij is verdampt. Zet het vuur laag, voeg de crème fraîche, 1 el water per persoon en de helft van de bieslook en de dragon toe. Breng op smaak met peper en zout door en roer goed door. Haal van het vuur.

6

Snijd de harde uiteinden van de mini-romaine. Schenk de saus in diepe borden en verdeel er de aardappelpuree over. Leg de parelhoen erop en serveer met de gesmoorde mini-romaine. Bestrooi met de hazelnoten en de overige bieslook en dragon.