HelloFresh
Gebakken scholfilet met bieslooksaus

Gebakken scholfilet met bieslooksaus

Met aardappelen en bospeen uit de oven

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 386 beoordelingen
Lees meer

Door de bospeen in de oven te bereiden, krijgt deze een zachte, zoete smaak. De scholfilet serveer je met een saus van bieslook en yoghurt. De saus roer je na het bakken van de vis door het bakvet waardoor hij lekker smeuïg en extra smaakvol wordt.

Labels:Calorie-focusDiscoveryEten binnen 3 dagen
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Vis
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Peen

500 g

Vastkokende aardappelen

10 sprieten

Verse bieslook

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Scholfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2079 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiding
Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens door de helft (zie tip). Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in lange smalle parten.

Groenten koken
Groenten koken
2

Kook de bospeen en aardappelen samen 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten in de oven
Groenten in de oven
3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Bieslooksaus maken
Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook klein. Maak in een kleine kom een saus van de yoghurt, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
Vis bakken
5

Dep, als de oventijd bijna om is, de scholfilet droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de scholfilet 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur (zie tip). Haal de vis uit de pan en roer de bieslooksaus door het bakvet van de vis.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, serveer met de scholfilet en garneer met de bieslooksaus.