Fluweelzachte broccolisoep met blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fluweelzachte broccolisoep met blauwe kaas

Fluweelzachte broccolisoep met blauwe kaas

met knoflookbrood en zonnebloempitten

Met soep kun je eindeloos variëren. Aan deze broccolisoep voeg je roomkaas en blauwe kaas toe, dat maakt de soep fluweelzacht en geeft lekker veel pit.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

125 gram

Aardappelen

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

500 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)830 kcal
Energie (kJ)3474 kJ
Vetten46.4 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten70.5 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels12.5 g
Eiwitten28.2 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Soeppan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 250 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 250 ml kokend water per persoon.

Zonnebloempitten roosteren
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
3

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en de tijm 3 minuten. Voeg de bouillon, broccoli en aardappelen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 14 - 18 minuten op middellaag vuur.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Knoflookbrood maken
4

Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met de olijfolie en de overige knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Op smaak brengen
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de kruidenroomkaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Garneer met de zonnebloempitten en de blauwe-kaasblokjes (zie Tip). Serveer de soep met het knoflookbrood.

Tip: Blauwe kaas is sterk van smaak. Laat voor de perfecte balans iedereen zijn eigen soep garneren.