Skip to main content
Engelse fool met passievrucht en schuimpjes
Engelse fool met passievrucht en schuimpjes

Engelse fool met passievrucht en schuimpjes

Een feestelijk toetje

De passievrucht komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Onder de harde buitenkant zit geel vruchtvlees, met een friszoete smaak. Ook de pitjes van de vrucht zijn eetbaar. Je gebruikt de passievrucht om een klassieke ‘fool’ te maken: tropisch fruit in combinatie met romige slagroom en knapperige schuimpjes.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 4 personen

2 stuk(s)

Passievrucht

4 stuk(s)

Sinaasappel

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Schuimpjes

Zelf toevoegen

1 el

Poedersuiker

Voedingswaarden

/ per gerecht

Benodigdheden

Staafmixer

Instructies

Snijd de mandarijn.
1

Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Pel de mandarijnen. Halveer een mandarijn en snijd in dunne plakken. Verdeel een andere mandarijn in parten. Prak de overige mandarijnen met een vork tot mousse.

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
2

Klop de slagroom met een mixer stijf. Voeg de poedersuiker toe en mix nog 10 seconden. Roer de passievrucht erdoor, maar houd nog 1 tl per persoon apart voor de garnering.

3

Verkruimel de schuimpjes en roer samen met de mandarijnenmoes door de slagroom.

Vul een hoog glas met het slagroommengsel.
4

Verdeel de mandarijnparten over 4 (hoge) glazen. Vul vervolgens met het slagroommengsel en garneer met de achtergehouden passievrucht en de plakken mandarijn.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders