Cheesecake with Salted Caramel Sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Cheesecake with Salted Caramel Sauce

with pecans | to share

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Ei
•Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

180 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

300 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

30 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

80 gram

[Plantaardige] roomboter

2 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4972 kJ
Energie (kcal)1188 kcal
Vetten86.1 g
waarvan verzadigd50.3 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers41.9 g
Vezels1.5 g
Eiwitten25.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Staafmixer
•Steelpan
•Taartblik met een doorsnede van 24 cm
•Mengkom
•Handmixer
•Koekenpan

Instructies

1
  • Melt the butter in a saucepan over medium heat.
  • Crush the speculaas pieces with an immersion blender in a mixing bowl until you get an almost powdery consistency (see Tip) and mix with the melted butter.
  • Add the mixture to a 24cm round cake tin and press it down firmly with the back of a spoon to form the base layer.
  • Cool the speculaas base in the fridge until the filling is ready. 

Tip: You can also add the speculaas pieces to a ziplock bag and crush them with a rolling pin. 

2
  • Preheat the oven to 150°C. 
  • Add the cream cheese, sour cream, eggs and sugar to a mixing bowl. 
  • Use a handheld mixer to combine until the mixture reaches a light consistency.
3
  • Spread the filling over the base. 
  • Transfer the cheesecake to the oven and bake for 50 - 60 minutes. 
  • In the meantime, heat a clean frying pan over medium-high heat and toast the pecans. Remove from the pan and set aside.
4
  • Let the cheesecake cool down to room temperature before serving.
  • Finish with the salted caramel sauce and the pecans.