Caserecce is een Italiaanse pasta die een beetje op macaroni lijkt. Mmm!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
150 gram
Broccoli
90 gram
Volkoren casarecce
(Bevat: Gluten)
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
1 tl
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Victoriabaarsfilet zonder huid
(Bevat: Vis)
3 el
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel.
Snijd de courgette in kleine blokjes van ½ cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam klein. Kook de broccoli, afgedekt, 6 minuten in de pan met deksel. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan, voeg de caserecce toe en kook deze, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Was de citroen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, courgette en tijm 4 - 6 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli toe, een ½ tl citroenrasp per persoon en een ½ el citroensap per persoon. Bestrooi met peper en zout en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de victoriabaars, 3 - 4 minuten, aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de overige citroenrasp.
Voeg vervolgens de kookroom en 1 el kookvocht van de caserecce toe aan de wok of hapjespan om de saus smeuïg te maken. Voeg daarna de caserecce toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de caserecce over de borden en serveer met de victoriabaars.