Deze burger geef je een twist met piccalilly - een populair Brits product geïnspireerd op de Aziatische keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
(Bevat Gerst, Melk (inclusief lactose), Rogge, Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Lupine, Noten, Mosterd, Soja, Gluten, Ei, Selderij, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
¾ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Groene peper
1 stuk(s)
Half-om-half hamburger
(Bevat Ei, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
25 gram
Piccalilly
(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen snijd in partjes (zie Tip). Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelparten dan achterwege. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg het broodje de laatste 4 - 6 minuten naast de aardappelpartjes in de oven.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in dunne ringen.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Maak in een saladekom een dressing van de honing, mosterd, wittewijnazijn en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Meng kort voor serveren de gemengde sla, de tomaat en de komkommer met de dressing.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger, samen met de groene peper, 3 - 4 minuten per kant. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan.
Snijd het broodje doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken groene peper en schenk het bakvet over de burger. Serveer de aardappelpartjes met de overige piccalilly. Serveer de burger en de overige salade ernaast.