Niet gebruiken. Burger met pittige groene peper en piccalilly
Niet gebruiken. Burger met pittige groene peper en piccalilly

Niet gebruiken. Burger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade

Een van de smaakmakers in dit gerecht is piccalilly, een echte Britse klassieker waarbij groenten als bloemkool, ui en augurk worden ingemaakt met azijn en smaakmakers als gember, knoflook en kurkuma. Lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

White bread roll

200 g

Potato wedges

⅓ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Tomato

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Green chili pepper

50 g

Radicchio & romaine

1 piece

Beef-pork burger

25 g

Piccalilli

Not included in your delivery

2 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)2509 kJ
Calories600 kcal
Fat25.2 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate75.4 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein13.2 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de partjes over een ovenrooster met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Leg de ciabatta de laatste 5 – 7 minuten naast de aardappelpartjes in de oven.

Snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan. Meng de saladedressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.

Burger bouwen
5

Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger (zie TIP).

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de groene peper dan apart, deze is vrij sterk van smaak.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden. Serveer met het broodje hamburger en de rest van de piccalilly.