Bulgurbowl met kipfilet, sinaasappeldressing en witte kaas
Bulgurbowl met kipfilet, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfilet, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
•High Protein
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

1 piece

Chicken breast

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Easy peel orange

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

50 g

Spinach

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Red wine vinegar

½ teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2742 kJ
Calories655 kcal
Fat20.5 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate70.4 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber19.1 g
Protein43 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan
•Large Bowl
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in schijfjes. Meng in een kom de wortel met de helft van de Afrikaanse kruidenmix en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze lichtbruin en zacht zijn.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Bulgur bereiden
2
  • Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onder water staat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe.
  • Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
Kip bakken
3
  • Verhit 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de kipfiletblokjes in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak vervolgens de ui 2 - 3 minuten in dezelfde koekenpan en voeg de helft van de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie is geslonken en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit.
  • Snijd ondertussen de sinaasappel doormidden. Bewaar de helft apart en snijd bij de andere helft voorzichtig de schil van het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Serveren
4
  • Pers in een kleine kom de andere helft van de sinaasappel uit. Voeg hier per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/4 el extra vierge olijfolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een grote kom de bulgur met de overige spinazie, de overige Afrikaanse kruidenmix en de helft van de sinaasappeldressing. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden of kommen.
  • Leg de kipfilet, wortel, rozijnen, gebakken spinazie en ui, komkommer en sinaasappelblokjes op de bulgur. 
  • Verkruimel de witte kaas erover en besprenkel met de overige dressing.