Beef teriyaki met volkoren noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Beef teriyaki met volkoren noedels

Beef teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Radijs

5 gram

Sesamzaad

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

15 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Biefstukreepjes

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1.25 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2525 kJ
Vetten18.3 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers29.3 g
Vezels7.9 g
Eiwitten35.1 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Wok
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Marinade maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak in een kom een marinade van de teriyakisaus, knoflook, gember, 1/4 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Voeg de biefstukreepjes toe, roer door en zet apart.

Radijsjes zoetzuur maken
2

Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakken. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met een snuf zout. Meng de radijsjes erdoor en houd apart. 

Groenten bakken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en daarna in dunne halve maantjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg vervolgens hand voor hand de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukreepjes bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en bak de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade in 1 minuut rondom bruin. De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen (zie Tip).

Tip: Bak de biefstukreepjes eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Afmaken
5

Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels en de zoete Aziatische saus toe aan de pan met groenten. Meng goed door en verwarm het geheel 1 minuut. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Serveren
6

Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Garneer het gerecht met het sesamzaad. Serveer de zoetzure radijsjes ernaast.

Weetje: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten, noten, alle groenten, zalm en melk.