Skip to main content
Bakbox | Mix van bladerdeeghapjes
Bakbox | Mix van bladerdeeghapjes

Bakbox | Mix van bladerdeeghapjes

+/- 40 stuks | Bak het zelf voor bij de borrel

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen! Kies deze week voor 3 verschillende zelfgemaakte snacks in 1 box met deze mix van mini kaasbroodjes, spinazie-feta rolletjes en saucijzenbroodjes. Zeker is: deze traktatie valt bij iedereen in de smaak!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Rundergehakt

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

2 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

3 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Uienchutney

50 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

100 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

75 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)7779 kJ
Energie (kcal)1859 kcal
Vetten120.5 g
waarvan verzadigd64.4 g
Koolhydraten132.1 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels13.7 g
Eiwitten58.5 g
Zout5.1 g
Trans Fat0.2 g
Calcium52.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Koekenpan
Vergiet
Serveerschaal
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg aan een kom het gehakt, de knoflook, panko, 1/2 el mosterd en 1 1/2 tl gehaktkruiden toe. Voeg 1 ei toe, kluts het ei los en meng alles goed door elkaar.

Bladerdeeg uitrollen
2

Rol het bladerdeeg uit over het aanrecht of een snijplank en bestuif met wat bloem zodat het deeg niet gaat plakken. Druk de 2 stukken bladerdeeg met je handen aan elkaar zodat er een lange strook ontstaat. Snijd het bladerdeeg in drie gelijke stroken. Kluts 1 ei los in een kleine kom.

Saucijzenbroodjes maken
3

Neem 1 strook van het bladerdeeg en snijd het over de lengte in 2 stukken. Verdeel het gehakt over het midden van de stroken bladerdeeg en verdeel de uienchutney over het gehakt. Bestrijk een rand aan de lange zijde met wat ei. Vouw het deeg over het gehakt heen en druk de zijkant dicht met een vork. Snijd het gevulde bladerdeeg in kleine stukken van 3 cm. Bestrijk de bovenkant met wat van het geklutste ei en strooi 1/2 zakje sesamzaad over de saucijzenbroodjes.

Kaasbroodjes maken
4

Neem 1 strook van het bladerdeeg en snijd het over de lengte in 2 stukken. Verdeel de roomkaas over het midden van de stroken bladerdeeg. Verdeel in totaal 1 el mosterd over de roomkaas. Bestrooi met de geraspte oude kaas. Besmeer een rand aan de lange zijde met wat ei. Vouw het deeg over de vulling heen en druk de zijkant dicht met een vork. Snijd het gevulde bladerdeeg in kleine stukken van 3 cm. Bestrijk de bovenkant met wat van het geklutste ei.

Spinazierolletjes maken
5

Hak de spinazie grof en verkruimel de feta in een kom. Verwarm 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe, roerbak 1 - 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Druk eventueel aan met een lepel zodat er zo veel mogelijk vocht uit lekt. Meng de spinazie met de feta. Verdeel het mengsel over de lengte van het laatste stuk bladerdeeg, maar laat 1 cm leeg aan de rand. Bestrijk de lege rand met wat van het geklutste ei. Rol het deeg op en plak goed dicht. Snijd de deegrol in plakken van 2 cm.

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de spinazierolletjes met wat honing voordat ze de oven in gaan!

Bakken
6

Leg alle bladerdeeghapjes op een bakplaat met bakpapier. Zorg voor voldoende afstand zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Haal de hapjes uit de oven en leg op een serveerschaal. Serveer warm.

Tip: Is er niet genoeg ruimte voor alle bladerdeeghapjes? Gebruik dan twee bakplaten of bak de hapjes in meerdere rondes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Pasta met chipolataworstjes

Pasta met chipolataworstjes

in pittige tomatensaus met harissa en basilicum
Open lasagne met garnalen en roomsaus

Open lasagne met garnalen en roomsaus

met prei en verse dille
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken victoriabaars met zelfgemaakte salieboter

met prei, champignons en kerrie-aardappelen
Banaanpannenkoeken

Banaanpannenkoeken

met kaneel en honing
Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

Veggie + Protein - Romige spaghetti met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen