HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAziatische Surf & Turf: Zoet Pittige Chili Garnalen En Krokante Kip
topBanner
Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip

Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip

met paddenstoelen, zoetzure radijs en chili-mayonaise

Bourgondisch
Lees meer

Surf & turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is zeer bekend in onder andere Amerika, Canada en Australiƫ.

Labels:Inspiratie
Allergenen :Mosterd•Eieren•Gluten•Tarwe•Soja•Schaaldieren•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Bosui

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

200 gram

Kipfilethaasjes

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGluten, Tarwe)

150 gram

Jasmijnrijst

170 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

20 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

¾ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

4 el

Zonnebloemolie

3 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1049 kcal
Energie (kJ)4391 kJ
Vetten46.7 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten103.5 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels5.1 g
Eiwitten50.3 g
Zout4.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
•Knoflookpers
•Saladekom
•Kom
•Diep bord
•Hapjespan met deksel
•Ovenschaal
•Bord
•Schuimspaan
•Koekenpan
•Keukenpapier
•Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 - 3 cm. Snijd het groene gedeelte in fijne ringen en bewaar apart.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
2
  • Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
  • Meng in een kom 1/2 el mayonaiseĀ per persoon met peper en zout. Vul een diep bord met de panko.
  • Haal de kipfilethaasjes eerst door de mayonaise en vervolgens door de panko.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet af indien nodig. Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker toe aan de rijst. Roer goed door en bewaar afgedekt tot serveren.
3
  • Maak in een ovenschaal een marinade van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 el zoet-pittige chilisaus.
  • Voeg de garnalen toe aan de ovenschaal en meng goed.
  • Bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de garnalen gaar zijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de komkommer toe en zet apart. Schep af en toe om.
4
  • Vul de bodem van een koekenpan met 1 el zonnebloemolie per persoon en verhit op hoog vuur (zie Tip).
  • Leg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip voorzichtig in de pan. Bak 3 - 4 minuten per kant, of tot de kip gaar en goudbruin is.
  • Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Zorg dat de hele bodem bedekt is met een laag zonnebloemolie zodat je de kip goed kunt frituren.

5
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de bosui samen met de gemengde paddenstoelen 6 - 8 minuten.
  • Voeg de zoete Aziatische saus toe, draai het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren.
  • Meng in een kleine kom de overige zoet-pittige chilisaus met de overige mayonaise.
6
  • Serveer de komkommer, gebakken paddenstoelen, garnalen, krokante kip en de rijst allemaal in aparte schalen.
  • Garneer de garnalen met 1/3 van de groene bosui-ringetjes.
  • Schenk de sojasaus over de rijst en garneer met de gomasio en de overige bosui.
  • Serveer de chili-mayonaise bij de krokante kip.