HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoete Aardappelcurry Met Rijst
topBanner
Zoete-aardappelcurry met rijst

Zoete-aardappelcurry met rijst

met spinazie, koriander en spiegelei

Lees meer

Vandaag maak je een smaakvolle curry van zoete bataat, romige kokosmelk, zachte spinazie en yoghurt. Je serveert hem met een spiegeleitje en verse koriander. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieExtra groente
Allergenen :EierenMelk (inclusief lactose)SelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

75 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Zoete aardappel

180 ml

Kokosmelk

1 zakje(s)

Gele currykruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Roomboter

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)687 kcal
Energie (kJ)2875 kJ
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10.92 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de wortel, zoete aardappel en per persoon: 1 1/2 tl gele currykruiden en 1 1/2 tl kerriepoeder toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus daarna af met 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

4

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en verkruimel 1⁄4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

5

Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Als je meerdere eieren moet bakken kun je dat in één koekenpan doen. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

Tip: Wist je dat de 150 gram spinazie op jouw bord bijna net zo veel eiwitten bevat als 1 ei? Daarnaast bevat het evenveel ijzer als een biefstuk!

6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.