Zoete-aardappelcurry met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelcurry met rijst

Zoete-aardappelcurry met rijst

met spinazie, koriander en spiegelei

Vandaag maak je een smaakvolle curry van zoete bataat, romige kokosmelk, zachte spinazie en yoghurt. Je serveert hem met een spiegeleitje en verse koriander. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Zoete aardappel

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Gele currykruiden

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Ei

150 gram

Spinazie

25 gram

Biologische volle yoghurt

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)687 kcal
Energie (kJ)2875 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.9 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de wortel, zoete aardappel en per persoon: 1 1/2 tl gele currykruiden en 1 1/2 tl kerriepoeder toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus daarna af met 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Curry afmaken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en verkruimel 1⁄4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Spiegelei bakken
5

Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Als je meerdere eieren moet bakken kun je dat in één koekenpan doen. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

Tip: Wist je dat de 150 gram spinazie op jouw bord bijna net zo veel eiwitten bevat als 1 ei? Daarnaast bevat het evenveel ijzer als een biefstuk!

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.