Zoete aardappel met spinazie en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete aardappel met spinazie en labne

Zoete aardappel met spinazie en labne

met kikkererwten en gezouten gebrande amandelen

Wist je dat kikkererwten wel 4 tot 5 keer meer vitamine E bevatten dan andere peulvruchten? Dit beschermt jouw lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

150 gram

Spinazie

⅓ blik(ken)

Kikkererwten

⅔ zakje(s)

Ras el hanout

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Gezouten amandelen

25 gram

Labne

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2706 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers19 g
Vezels16.2 g
Eiwitten16 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Sieve
Hapjespan

Instructies

Zoete aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was grondig. Snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten gaar in de oven.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef.

Tip: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de paprika zorgt voor veel vitamine E en C.

Bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de kruiden aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Spinazie toevoegen
4

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.

Garnering snijden
5

Snijd de citroen in partjes en snijd de koriander fijn.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenpartjes.