HelloFresh
topBanner
Zoete aardappel met spinazie en frisse labne

Zoete aardappel met spinazie en frisse labne

met kikkererwten en gezouten amandelen

Lees meer

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt en heeft zijn naam te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Labels:VeggieBalans
Allergenen :Tree NutsNotenPinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Appel

1 stuks

Rode puntpaprika

200 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

⅔ blik

Kikkererwten

4 tl

Ras el hanout

5 g

Verse koriander

½ stuks

Citroen

20 g

Gezouten amandelen

(BevatTree Nuts, Noten, Pinda's, Traces of Nuts, Traces of Peanuts, Traces of Tree Nuts, Traces of Sesame, Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2569 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels13 g
Eiwitten16 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Sieve
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was hem grondig. Snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten in de oven gaar.

2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.

3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden snel aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Snijd ondertussen de koriander fijn.

5

Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

6

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenparten.